KÖPRÜ (KÜLTÜRLER ARASI ÖĞRENME VE PRATİK ÜNİTESİ)
KÖPRÜ
geri dön'Ekip Çalışması ve Kültürler arası Uyum’ Atölye Çalışması
18 Mart Çarşamba günü İbrahim Çeçen Vakfı Seminer Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Norm Eğitim Danışmanlık Derneği ile KÖPRÜ(Kültürlerarası Öğrenme ve Pratik Ünitesi)’nün ortaklığı ile ‘Ekip Çalışması ve Kültürler Arası Uyum’ Atölye Çalışması yapılmış ve kültürler arası uyumun sağlanabilmesi ile ekip çalışmasının ortaya çıkması üzerinde durulmuştur. Koordinatörlüğünü KÖPRÜ ekibinin üstlendiği ve moderatörlüğünü Norm Eğitim Danışmanlık Derneği’nden Seçil FIRAT’ın yaptığı atölye
çalışmasında; ekip oluşturmanın önemi, gereklilikleri, ekip oluşturmada riskler ve kültür ve ekip olabilme yatkınlığı konularında dikkat çekilmiştir. Etkinliğimize Ankara’nın çeşitli üniversitelerinde eğitim gören gençler katılım göstermiştir.
Arabuluculuk Eğitimi
Öğrenme ve Pratik Ünitesi’nin gerçekleştirdiği, İbrahim Çeçen Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı ‘Arabuluculuk Eğitimi’ 29 Nisan günü gerçekleştirilmiş olup etkinlik süresince çatışma ve aile danışmanlığı üzerinden arabuluculuk konuları üzerinde eğitim verilmiştir. Birçok üniversiteli gencin yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcıların olduğu, Stajyer Sosyal Hizmet Uzmanı Aslıhan EYUBOĞLU’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim süresince; Çatışma Kavramının Tanımı, Çatışma Türleri ve Süreci, Çatışmanın Bireyler Üzerindeki Etkileri, Arabuluculuk Kavramının Tanımı, Arabuluculuk Süreci ve Arabuluculuk Kavramının Uygulanması konuları üzerinde durulmuştur.
Sosyal Girişimcilik Semineri
Kültürler Arası Öğrenme ve Pratik Ünitesi(KÖPRÜ)’nin 22 Mayıs günü gerçekleştirdiği ‘Sosyal Girişimcilik Semineri’ sosyal girişimcilik ve girişimcilik konuları üzerinde durmuştur. KÖPRÜ Kurucusu Fırat ALKAN’ın moderatörü ve konuşmacısı olduğu seminer süresince; Sosyal Girişimcilik nedir?, Ticari Girişimcilikten farkı nedir?, Sosyal Etki nasıl yaratılır?, Sürdürülebilirlik nasıl sağlanır? gibi sorular cevaplanmış, Türkiye’den ve Dünya’dan Başarılı Örnekler üzerinde durularak sonlandırılmıştır. Her yaştan ve her kültürden katılımcının olduğu seminere yalnızca Ankara ilinden değil aynı zamanda yakın illerden de katılımlar gösterilmiştir.
Yaklaşık 1 sene devam eden KÖPRÜ (Kültürlerarası Öğrenme ve Pratik Ünitesi) Seminerleri ile Ankara’nın çeşitli üniversitelerinden etkinliğe katılan öğrenciler için KÖPRÜ Ekibi Koordinatörü Fırat Alkan ve IC Vakfı Kadrosunun katılımı ile sertifika töreni düzenlendi.