AKADEMİSYEN
IC VAKFI’NDAN ULUSLARARASI YAYINLARA TEŞVİK
geri dönTürkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile İbrahim Çeçen Vakfı, organik bağı olmayan bir üniversitenin öğretim üyelerine uluslararası yayınları için teşvik ödülleri verdi.
16 Mayıs 2011 tarihinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesi’nde bulunan Nezehat Çeçen Konferans Salonu’ndaki “Uluslararası Yayın Teşvik Ödülü Töreni”ne; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çeçen, IC Vakfı Genel Müdürü Dr. Meral Dinçer, idari birim amirleri, akademisyenler, daire başkanları, öğrenciler ve gazeteciler katıldı.
Uluslararası yayınlarda büyük artış
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ödül töreninin açılışında kısa bir konuşma yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, üniversitenin en mutlu günlerinden birisini yaşadığını belirterek, 2008’de Rektör olarak atandığında on beş uluslararası yayını olan üniversitede, 2011 yılında bu sayının atmış yediye çıktığını özellikle belirtti. Rektör Aslan IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çeçen’e bir teşekkür plaketi vererek, İbrahim Çeçen ve ailesine, İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer ile katılımcılara teşekkür etti.
Türkiye’de bir ilk
Türkiye’de üniversitelerin kendi vakıf ve dernekleri aracılığıyla bu tip yayın teşvikleri vermeleri yaygın olmasına rağmen, üniversite ile organik bağı olmayan İbrahim Çeçen Vakfı’nın bir üniversitenin öğretim üyelerinin uluslararası yaptıkları yayınlara teşvik ödülü vermesi ülkemizde bir ilk oldu. Vakıf kurulduğu yıldan bu yana binlerce yükseköğretim öğrencisine burs verdiği gibi, bu ödülle Türk Bilim Dünyasına da doğrudan desteğini göstererek diğer sivil toplum kuruluşlarına da güzel bir örnek teşkil etti.
Toplamda 28.756 TL ödül verildi
Öğretim elemanlarının yaptıkları uluslararası yayınlar; etkinlik faktörü, sınıflandırma derecesi (A, B ve C), yazar sayısı, yazar sırası gibi kriterlere göre puanlanarak para ödülleri verildi. Her araştırmacıya ortalama 1.800 TL para ödülü verilirken bazı öğretim elemanları 1.000-1.500 TL, bazıları ise 5.000-6.000 TL ödül aldı.